Over DN

DN is een onderdeel van Vuurpijl Beheer BV. Dit is de investeringsmaatschappij van internetondernemer Roger Heykoop. DN bedenkt, ontwikkelt en implementeert internetconcepten. Dat kan varieren van eenvoudig webdesign tot complete meerjarige ontwikkeltrajecten. Meer weten over wat we doen ? Bekijk ons overzicht met diensten.

Vuurpijl Beheer BV bestaat sinds 1 januari 1999 en is ingeschreven bij de KVK onder nummer 34108141. Onze gegevens:

Vuurpijl Beheer BV
Lagedijk 11A
2064 KV Spaarndam
Tel.: 06-51236132
Bankrekening: NL88RABO0145837777
BTW nummer: NL807542313B01

Contact

Neem gerust contact op indien u een vraag heeft of een vrijblijvend gesprek wilt:
We delen uw e-mailadres uiteraard met niemand

Roger Heykoop

Roger Heykoop is eigenaar van Vuurpijl Beheer BV, het bedrijf achter DN.

Roger bezit een ruime ervaring op het gebied van ondernemerschap, IT architectuur en softwareontwikkeling in onder andere Ruby on Rails.

Vanuit Vuurpijl Beheer BV investeert-, ontwerpt- en bouwt hij internetconcepten, zowel in eigen beheer als voor derden.

Achtergrond

VuurWerk Internet (1996-2000)

Na zijn studie informatica aan de UvA heeft Roger samen met twee vrienden Vuurwerk Internet opgericht. Als lokkertje voor het nieuwe bedrijf heeft hij het eerste telefoonboek van Nederland op internet gezet.

Een rechtzaak volgde, maar met de inmiddels al gevestigde bedrijfsnaam werd in 1996 begonnen met grootschalige webhosting. Webhosting was in die tijd iets wat door reclamebureau's werd aangeboden, met kosten die minimaal vele honderden euro's per maand bedroegen.

Vuurwerk bracht dat omlaag naar enkele tientjes per jaar. Door met eigen hard- en software te werken en met Linux kon het bedrijf een enorme prijsdaling realiseren.

Vuurwerk was in de periode 1996-2000 de snelstgroeiende- en de grootste provider op dit gebied van de Benelux. In 1999 werd het bedrijf overgenomen door Versatel. Op dat moment verzorgde het de webhosting van ruim 12% van alle websites in Nederland.

InterLAB (2000-2009)

Een van de issues binnen VuurWerk was het gebrek aan automatisering. Samen met een van zijn voormalige compagnons heeft Roger een softwaresysteem ontwikkeld wat het hele bedrijfsproces van VuurWerk Internet kon automatiseren. Contracten kregen barcodes, en het grotendeels papieren traject van domeinnaamregistratie, getekende contacten en vrijwaringsverklaringen werd zo langzamerhand papierloos.

Dit proces was zo efficient dat Interlab voor 140 Nederlandse webhostingproviders de domeinnaamafhandeling verzorgde onder de naam Prenames en daarnaast onder de naam ServerNation webhosting aanbood.

De in eerste instantie in PHP en Perl geschreven software werd in 2006 herschreven in het gloednieuwe Ruby on Rails.

In 2009 is InterLAB verkocht aan Realhosting.

Offshore Profile (2012-2015)

Na gesprekken met een vriend die op een windmolenpark voor de kust werktte ontstond het idee om het gebrek aan automatisering in die branche aan te pakken. Hier ontstond Offshore Profile uit. Medewerkers van offshore windmolenparken konden hun profiel zelf aanmaken en voorzien van certificaten, nabestaanden informatie en relevante medische gegevens.

Al snel ontstond een groeiend ecosysteem waarbij toegangscontrolesystemen aan boord van schepen werden toegevoegd, locatiedata gebruikt kon worden om de urenregistratie te onderbouwen en was het mogelijk om real time te zien welke medewerkers waar aanwezig waren. Door middel van waarschuwingen was het mogelijk om bijvoorbeeld een medewerker zonder een geldig certificaat te weigeren op een wind-turbine. Het systeem was in Ruby on Rails geschreven.

Zeer kort na de ingebruikname is het systeem overgenomen door de Noorse leverancier van de toegangscontrolesystemen. Roger is daarna nog enkele jaren aangebleven om de verdere ontwikkeling van het systeem te overzien.

Deelstoel (2012-2016)

In samenwerking met Kim Spinder is het idee om een flexwerk systeem voor ambtenaren uitgewerkt. Na slechts twee weken was de eerste versie klaar. Op het hoogtepunt kon er op ruim 700 locaties gratis een werkplek geboekt worden door ambtenaren. Het gevolg was een enorme reducatie aan CO2 uitstoot en het ontstaan van allerlei synergieen tussen rijks- en gemeenteambtenaren.

Deelstoel heeft de Harvard Business Review M-Prize award gewonnen in 2013 als beste idee.

Het was een non-profit systeem wat Heykoop en Spinder zelf hebben gefinancieerd, zonder enige subsidies of verdere overheidssteun.

DigiD (2015-2017)

Roger is enige tijd Lead Developer en Lead Architect geweest van DigiD.

BuyBay (2017-2018)

Binnen BuyBay heeft Roger de rol van CTO vervuld, daar het team hervormd en de ontwikkeling- en onderhoud van nieuwe softwaresystemen op basis van Ruby on Rails verzorgd.

 • Contact
 • Over DN
 • Bedrijfsgegevens
 • Ruby on Rails software development
 • EmberJS software development
 • Webdesign
 • Linux Systeembeheer
 • Amazon AWS migratie
 • Webhosting
 • Management advies
 • Interim CTO
 • Interim developer
 • Interim Team management
 • IT onderzoek
 • IT due dilligence
© 2018 Vuurpijl Beheer BV